SKŁADNIKI:
Zakwas Żytni (45%) (mąka żytnia, woda),
Mąka żytnia (26%),
Woda,
Mąka żytnia razowa (12%),
Sól,
Drożdże (1%),
Mąka pszenna ekstrudowana (0,6%)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rozmrażanie: 40-120 min (temperatura pokojowa)
Wypiek: 10 min (200°C) – Rozgrzać piec 250°C (wypiekać z zaparowaniem)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 880 kJ/ 208 kcal;
Tłuszcz 1,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g,
Węglowodany 43 g,
w tym cukry 1,6 g,
Białko 4,1 g,
Błonnik 4,8 g,
Sól 1,3 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 1 sztuki (450 g):
Wartość energetyczna 4224 kJ/ 998 kcal;
Tłuszcz 5,3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g,
Węglowodany 206 g,
w tym cukry 7,7 g,
Białko 20 g,
Błonnik 23 g,
Sól 6,2 g
INFORMACJA ALERGENNA
Pszenica, żyto. Produkt może zawierać nasiona sezamu, soję, mleko.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt mrożony.
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770