Pestki dyni są prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów. Posiadają spore ilości witaminy E, A, C oraz D, które odpowiedzialne są za pracę układu odpornościowego, wspomagając organizm w zwalczaniu różnych infekcji. Co więcej zawarty w nich, cynk, magnez i potas poprawiają pracę układu nerwowego i mięśniowego. Pestki dyni stanowią szybką i wartościową przekąskę. Sprawdzą się jako dodatek do jogurtu, owsianki, ciast lub deserów. Dobrze komponują się z mięsem lub rybami.
SKŁADNIKI:
pestki dyni (100%)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 2369 kJ / 572 kcal,
tłuszcz – 46 g,
w tym kwasy nasycone – 8,5 g,
węglowodany – 13 g,
w tym cukry – 1,1 g,
białko – 25 g,
sól – 0,05 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770