Zsiadłe mleko pite prosto z glinianego dzbanka, jedzone z młodymi ziemniakami, plackami czy naleśnikami, to tylko niektóre propozycje wykorzystania napoju, który świetnie pamiętają nasze babcie. Zsiadłe mleko w diecie stanowi niezastąpione i popularne źródło białka oraz wapnia. Dzięki cennym bakteriom mlekowym wpływa również na poprawną przemianę materii. Zalecane jest osobom z zaburzeniami układu pokarmowego i rekonwalescentom.
SKŁADNIKI:
mleko,
żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 191 kJ/ 46 kcal,
tłuszcz - 2,0 g,
w tym kwasy nasycone - 1,3 g,
węglowodany - 4,0 g,
w tym cukry - 3,0 g,
błonnik - 0,0 g,
białko - 2,9 g,
sól - 0,08 gBOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770