Tradycyjna, staropolska zupa o intensywnym smaku i aromacie szlachetnych borowików. Stanowi znakomitą bazę lub przyprawę podkreślającą aromat i smak grzybów w zupach, sosach i farszach. "Nie ma lepszej receptury zupy borowikowej w polskiej gastronomii." wg Partner Research, czerwiec 2012, profesjonalni szefowie kuchni.
SKŁADNIKI:
tłuszcz palmowy,
mąka pszenna,
skrobia,
sól,
borowiki (4,6%),
cukier,
laktoza,
maślaki (2,5%),
cebula suszona,
białka mleka,
ekstrakty drożdżowe,
aromaty,
koncentrat soku z pieczarek (0,8%),
syrop karmelowy,
maltodekstryna,
pieprz czarny,
koncentrat soku z cebuli,
olej słonecznikowy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1972 kJ / 474 kcal,
tłuszcz – 29 g,
w tym kwasy nasycone – 19 g,
węglowodany – 43 g,
w tym cukry – 8,2 g,
białko – 8 g,
sól – 9,2 gBOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770