Dojrzewa od 3 do 6 miesięcy. Swój pomarańczowo-czerwony kolor zawdzięcza obecności naturalnego barwnika (annato), otrzymywanego z arnoty właściwej. Ser o gładkiej konsystencji. Kremowy i jednocześnie łagodny w smaku. Idealny do kanapek, jak również w połączeniu z masłem jako kremowy sos do makaronów.
SKŁADNIKI:
mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka (mikrobiologiczna), barwnik annato, min. 48% tłuszczu w suchej masie WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1725 kJ/ 415 kcal, tłuszcz - 34,9 g, w tym kwasy nasycone - 21,7 g, węglowodany - 0,1 g, w tym cukry - 0,1 g, błonnik - 0,0 g, białko - 25,4 g, sól - 1,9 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770