Gyros to potrawa charakterystyczna dla kuchni greckiej, tureckiej i arabskiej. Do jej przygotowania stosuje się różnego rodzaju mięsa: jagnięcinę, wołowinę, czy też baraninę, które można grillować lub piec w piekarniku. Pokrojone na małe kawałki mięso, wykorzystuje się jako nadzienie do chleba „pita”, podaje z ziemniakami bądź ryżem. Ale gyros to przede wszystkim charakterystyczne przyprawy i zioła. Ich wyjątkowy smak i doskonały aromat odnajdziesz w Przyprawie do gyrosa – starannej kompozycji składników najwyższej jakości. Przyprawę można stosować do kotletów mielonych i mięs grillowanych.
SKŁADNIKI:
sól,
czosnek – 11%,
kolendra – 10,6%
papryka słodka,
gorczyca biała,
cukier,
kozieradka,
chili,
rozmaryn – 3,6%,
oregano,
tymianek,
pieprz czarny
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770