Gulasz, który jest jedną z bardziej popularnych w Polsce potraw, przywędrował do nas z Węgier. Oryginalny – to rodzaj gęstej zupy mięsnej przyrządzonej z dużą ilością cebuli, papryki i ziemniaków. W Polsce przyjął się w formie dania mięsnego typu ragout, w postaci duszonego mięsa z sosem paprykowym i dodatkiem cebuli. Gulasz można przyrządzać z mięsa wołowego, wieprzowego i z cielęciny. Charakterystyczny aromat nadają mu użyte przyprawy cechujące się pikantnym smakiem. Przyprawę do gulaszu można stosować do przyprawiania mięsa oraz sosów.
SKŁADNIKI:
sól,
czosnek – 19,2%,
papryka słodka – 17%
gorczyca,
chili – 3,1%,
cząber,
tymianek,
cebula,
kolendra,
majeranek,
kminek,
szałwia
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770