Szczególną sławę zdobyła potrawa sporządzana z żołądków wołowych lub cielęcych, zwana flakami. Potrawa ta znana była w Polsce już za panowania Władysława Jagiełły, który był jej wielkim smakoszem. Składniki Przyprawy do flaków nadają flakom charakterystyczny, rosołowy smak, z wyraźną korzenną nutą. Pieprz czarny uwypukla ostrość flaków, natomiast papryka słodka nadaje im atrakcyjną barwę. Stosując naszą mieszankę można przyrządzić smakowite flaki bez konieczności gotowania rosołu. Przyprawę dodajemy w połowie przyrządzania potrawy.
SKŁADNIKI:
sól,
warzywa suszone(marchew, czosnek, cebula, pasternak, liście selera),
papryka słodka,
imbir,
gałka muszkatołowa,
gorczyca,
cukier,
hydrolizat białkowy sojowy,
pieprz czarny,
chili,
liście laurowe,
kurkuma
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770