Curry jest mieszanką przypraw, które od tysięcy lat kształtują smak potraw w Indiach. Curry stosuje się najczęściej do potraw mięsnych, zwłaszcza z drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów.
SKŁADNIKI:
sól,
kurkuma,
kozieradka,
czosnek,
kmin rzymski,
gorczyca,
cynamon (4,1%),
imbir (2,5%),
goździki,
papryka słodka,
gałka muszkatołowa,
chili,
anyż
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1076 kJ / 259 kcal,
tłuszcz – 7,5 g,
w tym kwasy nasycone – 1 g,
węglowodany – 21,5 g,
w tym cukry – 10,5 g,
białko – 12 g,
sól – 19,8 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770