KIEŁBASA WIELKOPOLSKA - To wędlina o charakterystycznym smaku i aromacie, ceniona za wysoką jakość mięsa i tradycyjną recepturę. Jest to wyrób wędzony, parzony, który wyróżnia się delikatną teksturą i wyrazistym smakiem, typowym dla regionu Wielkopolski.
SKŁADNIKI:
Mięso wieprzowe (90%), woda, sól, przyprawy, glukoza, wzmacniacz smaku:
glutaminian monosodowy; stabilizator: trifosforany; białko wieprzowe, cukier,
ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca:
azotyn sodu; aromat dymu wędzarniczego, osłonka jadalna: jelito wieprzowe. Produkt
może zawierać: zboża zawierające gluten (PSZENNY, OWSIANY), SOJĘ, MLEKO,
JAJA, SELER i GORCZYCĘ.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 921 kJ/222 kcal,
Tłuszcz 18 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,8 g,
Węglowodany <0,5 g,
w tym cukry <0,5 g,
Białko 14 g,
Sól 2,0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Gotowe do spożycia.
INFORMACJA ALERGENNA:
Produktmoże zawierać: zboża zawierające gluten (PSZENNY, OWSIANY), SOJĘ, MLEKO, JAJA, SELER i GORCZYCĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w warunkach chłodniczych. Po otwarciu opakowania produkt zachowuje gwarantowaną jakość przez 2 dni
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770