KIEŁBASA SWOJSKA Z CIELĘCINĄ - To wędzona, parzona kiełbasa, średnio rozdrobniona, z dodatkiem delikatnego mięsa cielęcego. Charakteryzuje się widocznymi kawałkami mięsa po przekrojeniu, soczystością i delikatnością, z subtelną nutą wędzenia. Do jej produkcji użyto 120g mięsa na 100g produktu, w tym 110g wieprzowiny i 10g cielęciny.
SKŁADNIKI:
100 g produktu uzyskano ze 120 g mięsa (wieprzowego 110 g, cielęciny 10 g), sól,
przyprawy, ekstrakty przypraw, cukier, substancja konserwująca: azotyn sodu;
osłonka jadalna: jelito wieprzowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1321 kJ/319 kcal,
Tłuszcz 27 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g,
Węglowodany <0,5 g,
w tym cukry <0,5 g,
Białko 18 g,
Sól 2,0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Gotowe do spożycia.
INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (PSZENNY, OWSIANY), SOJĘ, MLEKO, JAJA, SELER i GORCZYCĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w warunkach chłodniczych. Po otwarciu opakowania produkt zachowuje gwarantowaną jakość przez 2 dni
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770