INDYK LUX - to produkt mięsny w galarecie, charakteryzujący się wysoką zawartością mięsa z indyka (46,7%). Produkt ten jest ceniony za walory smakowe i dietetyczne, ze względu na niską zawartość tłuszczu i wysoką zawartość białka. JBB Indyk Lux jest łatwo przyswajalny i lekkostrawny, co czyni go dobrym wyborem dla osób dbających o zdrową dietę.
SKŁADNIKI:
Mięso z indyka gotowane (64%), woda, żelatyna wieprzowa, glukoza, sól, ocet
spirytusowy, białko SOJOWE, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy,
5'-rybonukleotydy disodowe; stabilizatory: difosforany, trifosforany; substancje
zagęszczające: karagen, skrobia modyfikowana; błonnik PSZENNY bezglutenowy,
przyprawy, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego, zawierają SOJĘ), cukier,
ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; regulator kwasowości:
cytryniany sodu; białko wieprzowe, substancja konserwująca: azotyn sodu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 438 kJ/104 kcal,
Tłuszcz 4,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g,
Węglowodany 2,7 g,
w tym cukry 1,3 g,
Białko 14 g,
Sól 2,4 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Gotowe do spożycia.
INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (PSZENNY, OWSIANY), MLEKO, JAJA, SELER i GORCZYCĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w warunkach chłodniczych Po otwarciu opakowania produkt zachowuje gwarantowaną jakość przez 2 dni
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770