FILET SPECJAŁ INDYCZY - To wędlina z piersi indyka, charakteryzująca się delikatnym smakiem i aromatem. Jest to produkt parzony i wędzony, o niskiej zawartości tłuszczu i wysokiej zawartości białka. Można go wykorzystać na kanapki, półmiski wędlin, czy jako dodatek do sałatek. Filet Specjał Indy czy jest ceniony za wysoką jakość mięsa i prosty skład.
SKŁADNIKI:
filet z piersi z indyka 74%, woda, substancje zagęszczające:
E1442, karagen; stabilizatory: E450, E451, ekstrakty przypraw
(w tym: seler), przeciwulteniacz: izoaskorbinian sodu; hydrolizat
białka z kukurydzy i rzepaku, sól, olej rzepakowy, aromaty,
regulatory kwasowości: mleczan potasu, E261, kwas cytrynowy;
mąka grochowa, białko grochowe, wzmacniacz smaku: E621,
przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 496 kJ/ 117 kcal,
Tłuszcz - 0,9 g,
w tym kwasy nasycone - 0,4 g,
Węglowodany 0,2 g,
w tym cukry 0,2 g,
Białko - 18,8 g,
Sól - 2,42 g.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Gotowe do spożycia.
INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt może zawierać: soję, mleko, gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
od 2°C do 6°C
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770