Chleb rustykalny ciemny na bazie zakwasu jaglanego. Dzięki łusce gryki ma lekko razowy smak. Doskonały do wędliny i serów. Wysoka zawartość błonnika niezbędna dla diety bezglutenowej.
SKŁADNIKI:
zakwas z mąki jaglanej,
woda,
skrobie (kukurydziana, tapiokowa),
błonnik roślinny,
olej rzepakowy,
drożdże,
serwatka w proszku (z mleka krowiego),
substancja zagęszczająca (guma ksantanowa),
cukier,
oliwa z oliwek (2%),
sól,
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa),
substancja utrzymująca wilgoć (glicerol),
melasa trzcinowa,
syrop glukozowy,
łuska gryki,
substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1162 kJ/ 277 kcal,
tłuszcz - 8,6 g,
w tym kwasy nasycone - 2,0 g,
węglowodany - 42,8 g,
w tym cukry - 7,0 g,
błonnik - 7,0 g
białko - 2,4 g,
sól - 1,68 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770