Bardzo miękki i delikatny chlebek z lekko chrupiącą skórką posypaną makiem. Dzięki zawartości zakwasu zawsze świeży i niekruszący się. Niska zawartość cukru, niska zawartość tłuszczów nasyconych, źródło błonnika pokarmowego.
SKŁADNIKI:
woda,
skrobie (ziemniaczana, tapiokowa, kukurydziana),
zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana),
olej rzepakowy,
błonnik roślinny (ziemniaczany, z babki płesznik),
białko kurze (jaja),
otręby ryżowe,
cukier,
substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza),
drożdże,
mak (1,1%),
sól,
substancja utrzymująca wilgoć (glicerol),
aromat naturalny
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 992 kJ/ 236 kcal,
tłuszcz - 9,6 g,
w tym kwasy nasycone - 0,6 g,
węglowodany - 31,0 g,
w tym cukry - 3,0 g,
błonnik - 6,1 g,
białko - 3,4 g,
sól - 1,3 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770