Piri Piri to nazwa ostrej papryczki, która największą popularnością cieszy się w Portugalii i zachodniej Afryce. Wykorzystuje się ją do przygotowywania past, marynat do mięs i ryb oraz palącego sosu piri przyrządzonego z suszonych i namoczonych papryczek. Jej intensywny i pikantny smak doda każdej potrawie unikalnego charakteru oraz rozpali apetyt wszystkich miłośników ostrej kuchni.
SKŁADNIKI:
papryka piri-piri (ostra papryka),
woda,
sól,
ocet winny,
regulator kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy,
substancja konserwująca: dwutlenek siarki
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 164 kJ / 40 kcal,
tłuszcz – 0,8 g,
w tym kwasy nasycone – 0,2 g,
węglowodany – 3,4 g,
w tym cukry – 1,4 g,
białko – 1,2 g,
sól – 6,4 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770