Kapary to śródziemnomorski przysmak, który charakteryzuje się specyficznym aromatem i długimi szypułkami. W smaku przypomina połączenie musztardy i pieprzu, dlatego stanowi idealny dodatek do potraw na bazie jaj, mięsa, ryb i sałatek, których smak warto wyostrzyć. Kaparów nie powinno podgrzewać się w wysokiej temperaturze, ponieważ obniża to ich walory smakowe.
SKŁADNIKI:
kapary,
woda,
ocet winny,
sól
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 153 kJ / 36 kcal,
tłuszcz – 0,4 g,
w tym kwasy nasycone – 0,1 g,
węglowodany – 5,5 g,
w tym cukry – 1,4 g,
białko – 2,3 g,
sól – 22 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770