Jest to ser aromatyczny o zdecydowanym zapachu, w smaku śmietankowy, lekko kwaśny, wyrazisty. Jego charakterystyczny smak nabiera intensywności w miarę dojrzewania. Świetnie nadaje się do wszelkich przekąsek i kanapek. Często podaje się go z owocami, jarzynami, a jego bardziej dojrzała forma doskonale łączy się z marynowanymi rybami. Ze względu na to, że dobrze się topi, można używać go do przygotowania sosów i makaronów.
SKŁADNIKI:
mleko pasteryzowane,
kultury bakterii,
sól,
stabilizator chlorek wapnia,
podpuszczka mikrobiologiczna,
barwnik karoteny
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1595 kJ/ 385 kcal,
tłuszcz - 33,0 g,
w tym kwasy nasycone - 24,0 g,
węglowodany - 0,0 g,
w tym cukry - 0,0 g,
błonnik - 0,0 g,
białko - 22,0 g,
sól - 1,7 g,
wapń - 710 mg
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770