Ser Edam najczęściej spożywany jest jako ser kilkutygodniowy dojrzały, gdy jego smak jest lekko kwaskowaty i pikantny. Im ser dłużej dojrzewa, tym bardziej pikantny ma posmak. Używany jest do sałatek, zapiekanek, makaronów, sufletów i tart. Ceniony i lubiany jako klasyczny ser kanapkowy.
SKŁADNIKI:
mleko pasteryzowane,
kultury bakterii,
sól,
stabilizator chlorek wapnia,
podpuszczka mikrobiologiczna,
barwnik annato
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1404 kJ/ 338 kcal,
tłuszcz - 26,0 g,
w tym kwasy nasycone - 18,0 g,
węglowodany - 0,0 g,
w tym cukry - 0,0 g,
błonnik - 0,0 g,
białko - 26,0 g,
sól - 1,5 g,
wapń - 877 mg
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770