HENGLEIN ZESTAW NA CYNAMONKI 650g/8 - Zestaw na cynamonki: ciasto półfrancuskie rozwałkowane i zwinięte w pergamin z oddzielnie pakowanym w słoiczku nadzieniem cynamonowo (2 %) – jabłkowym (60 %).Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
SKŁADNIKI:
Ciasto:
mąka pszenna,
woda,
cukier,
tłuszcz palmowy,
substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu;
mąka kukurydziana,
olej rzepakowy,
drożdże,
alkohol etylowy,
sól,
glukoza,
białko pszenne,
regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Może zawierać mleko, soję.
Masa cynamonowo - jabłkowa:
jabłka (60 %),
syrop glukozowo-fruktozowy,
cukier,
cynamon (2 %),
skrobia modyfikowana,
substancja żelująca: pektyny;
regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytryniany wapnia,
aromaty.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g ciasta:
Wartość energetyczna 1253 kJ / 298 kcal;
Tłuszcz 7,4 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,3 g,
Węglowodany 47,0 g,
w tym cukry 10,0 g,
Białko 6,8 g,
Błonnik 2,4 g,
Sól 1,7 g.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g nadzienia :
Wartość energetyczna 863 kJ / 203 kcal;
Tłuszcz <0,5 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g,
Węglowodany 49,0 g,
w tym cukry 42,0 g,
Białko 0,15 g,
Błonnik <0,5 g,
Sól -.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wyjmij ciasto z lodówki co najmniej 5 minut przed użyciem. Rozwiń ciasto na blaszce pozostawiając je na pergaminie. Nakłuj widelcem. Wyłóż na nie dołączone nadzienie cynamonowo-jabłkowe ze słoiczka, zostawiając ok 2 cm krawędzi ciasta. Zwiń dłuższą krawędzią w rulon, następnie pokrój w 3 cm talarki. Przełóż pokrojone cynamonki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 ⁰C. Gotowe cynamonki nabiorą pięknego złocistożółtego kolory. Smacznego! AirFryer: przygotować ciasto jak powyżej i piec 12-14 min w temperaturze 160 ⁰C.
INFORMACJA ALERGENNA:
Zboża zawierające gluten: mąka pszenna, białko pszenne. Może zawierać mleko i produkty pochodne, soję i produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Produkt przechowywać w temperaturze od +2 ˚C do +8 ˚C.
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770