Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ

OZNACZENIA

Symbol
31514
Kod kreskowy
5905123233005

LOGISTYKA

Jednostka podstawowa
szt.
Waga
2.01kg
Cechy produktu
Typ stanu:
Typ magazynu:

Nazwa: Hempeat roślinny Pulled Pork z konopiami

Opis produktu: Hempeat Pulled Pork to innowacyjny produkt stworzony na bazie konopi siewnych. Charakteryzuje go tekstura i soczystość właściwa mięsu. Hempeat przyjmuje smak mięsa i jest łatwy w obróbce. Nie zawiera soi, jest bogaty w łatwo przyswajalne białko konopne, jest odpowiedni dla wegan oraz w pełni przystosowany do wymogów nowoczesnej gastronomii. Konopie będące podstawą Hempeatu to ekologiczna roślina niewymagająca środków ochrony roślin. Uprawa konopi pochłania więcej CO2 niż las o podobnym areale.


Hempeat Pulled Pork jest:

  • wysokobiałkowy: 28 g białka w 100 g,

  • wegański,

  • produktem polskim, stworzonym z konopi uprawianych w Polsce,

  • wygodny w pracy na kuchni: porcjowany i mrożony.

     

    Przewagi białka z konopi:

  • hipoalergiczne,

  • łatwo przyswajalne,

  • zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne.

     

    Informacje techniczne:

  • karton zbiorczy 2 kg x 5,

  • produkt przyjazny w pracy na kuchni – porcjowany w workach, bez potrzeby rozmrażania całego kartonu,

  • głęboko mrożony, przechowywanie w temp. -18, -22°C,

  • produkt wykonany w Polsce,

  • no waste - produkt jest gotowy do zastosowania bez strat i ubytków masy w trakcie obróbki termicznej.

     

    Sposób przygotowania:

  • rozmrażać w warunkach chłodniczych,

  • nie zamrażać ponownie,

  • po rozmrożeniu, sugerowany czas przechowywania w warunkach chłodniczych: 3 dni,

  • czas obróbki termicznej do przygotowania dania:

    - grill/patelnia 180-200°C, 4-5 min. do uzyskania struktury podpieczonej skórki (jeśli receptura podania zawiera sos, to dodajemy go do pulled pork w końcowej fazie pieczenia),

  • produkt można przygotować w piecu konwekcyjnym (uwaga: z wyłączoną funkcją parowania), 200°C, 6-8 min. do uzyskania struktury podpieczonej skórki (jeśli receptura podania zawiera sos, to dodajemy go do pulled pork w końcowej fazie pieczenia)

SKŁADNIKI:

woda;


ziarno konopi;


białko pszenne (kategoria przyprawy);


białko grochowe;


białko konopne;


cebula suszona (kategoria przyprawy);


czosnek suszony (kategoria przyprawy);


pieprz czarny (kategoria przyprawy);


ekstrakt drożdży;


suszony sok z buraka;


ocet jabłkowy;


mąka pszenna;


aromaty;


sól


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

wartość energetyczna –  1115kj / 267kcal


tłuszcz – 14 g,


w tym kwasy nasycone – 14 g,        


węglowodany – 4,9 g,


w tym cukry – 3,2 g,


błonnik – 3,3 g


białko – 28 g,


sól – 1,1 g


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B