Mozzarella naturalna jest serem świeżym, niedojrzewającym, który charakteryzuje się doskonałą topliwością oraz ciągliwością. Można jej używać do dań na gorąco, takich jak zapiekanki, pizze, lasagne, tosty. Jest również doskonałym składnikiem sałatek. Dzięki neutralnemu smakowi i soczystości dobrze komponuje się z niemal wszystkimi warzywami.
SKŁADNIKI:
mleko pasteryzowane,
sól,
żywe kultury bakterii
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 960 kJ/ 231 kcal,
tłuszcz - 17,0 g,
w tym kwasy nasycone - 12,0 g,
węglowodany - 0,5 g,
w tym cukry - 0,5 g,
błonnik - 0,0 g,
białko - 19,0 g,
sól - 1,2 gBOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770