Pasta Harissa. Pasta z ostrej papryki. Produkt pasteryzowany.
SKŁADNIKI:
Czerwona papryka Jalapeno 25%,
papryka piri-piri 20%,
czerwona papryka cherry 18%,
koncentrat pomidorowy,
olej rzepakowy,
czerwona papryka 6%,
cukier,
sól,
przyprawy,
regulatory kwasowości (kwas mlekowy, kwas cytrynowy, kwas octowy),
ocet spirytusowy,
substancja konserwująca – pirosiarczyn sodu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 590 kJ/ 143 kcal;
Tłuszcz 11 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g,
Węglowodany 6,9 g,
w tym cukry 6,4 g,
Białko 1,6 g,
Błonnik 3,9 g,
Sól 5,4 g,
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Produkt może być stosowany np. do grzanek, kanapek, makaronów.
INFORMACJA ALERGENNA
Dwutlenek siarki i siarczyny.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 48 godzin.
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770