Masa kokosowa 900g - Masa kokosowa to półprodukt do łączenia z różnego rodzaju kremami, słodkimi masami, ciastami, lodami, sosami itp.
- Do kremów lub mas śmietanowych (na bazie śmietany kremówki, mascarpone itp. wprowadzać do masy po jej ubiciu, krótko razem mieszając) – dozowanie od 70g do 150g na 1kg kremu lub masy śmietankowej.
- Do kremów lub mas tłuszczowych oraz tłuszczowo-budyniowych – dozowanie od 70g do150g na 1kg kremu.
- Dodatek smakowy dodawany do surowego ciasta przed pieczeniem – dozowanie od 350gdo 400g na 1 kg surowego ciasta.
- Masa do przekładania ciast
- Baza do sosów - dozowanie od 100g do 180g na 1kg sosu
- Składnik smakowy do lodów, mas lodowych – dozowanie od 70g do 150g na 1kg masy lodowej
cukier,
wiórki kokosowe 16% (wiórki kokosowe, substancja konserwująca dwutlenek siarki), ekstrakt z orzecha kokosowego 11%,
woda,
skrobia modyfikowana,
aromat
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten oraz nasiona sezamu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1568 kJ/ 373 kcal
tłuszcz – 13 g,
w tym kwasy nasycone – 12 g,
węglowodany – 61 g,
w tym cukry – 61 g,
błonnik – 3,0 g
białko – 1,5 g,
sól – 0,04 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770