GARDEN GOURMET® Wegański sznycel znajdzie doskonałe zastosowanie w kuchni polskiej jak i międzynarodowej. Może być podawany w całości jako danie główne oraz porcjowany będąc składnikiem sałatek, kanapek, wrapów. Wegański Sznycel to również świetne uzupełnienie aromatycznych bulionów w kuchni azjatyckiej. Dużym atutem sznycla jest możliwość obróbki termicznej na wiele sposobów: smażenie w głębokim oleju (frytkownica), na patelni lub piec bez dodatkowego dodatku tłuszczu. Również można zapiekać z różnymi dodatkami – szpinak, grzyby, etc.
PRODUKT WEGAŃSKI
ŹRÓDŁO BIAŁKA
ŹRÓDŁO BŁONNIKA
SKŁADNIKI:
białko sojowe ponownie uwodnione 34,6% (woda, koncentrat białka sojowego 14,4%),
woda,
bułka tarta 16,9% (mąka pszenna, drożdże, sól, olej rzepakowy, ekstrakt papryki, przyprawy (papryka, kurkuma)),
oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy) w zmiennych proporcjach,
mąka pszenna,
skrobia kukurydziana,
ocet,
stabilizatory (metyloceluloza, guma guar),
błonnik cytrusowy,
aromaty naturalne,
sól,
cebula w proszku,
czosnek w proszku,
regulator kwasowości (wodorotlenek potasu)
Może zawierać: nasiona sezamu, gorczycę, seler i jaja.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 983 kJ/ 235 kcal,
tłuszcz – 11,7 g,
w tym kwasy nasycone – 0,8 g,
węglowodany – 17,6 g,
w tym cukry – 1,4 g,
błonnik – 5,3 g,
białko – 12,3 g,
sól – 0,83 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770