Jogurt typu greckiego ma wyjątkowo gęstą, kremową konsystencje, a jego smak jest intensywny i kwaskowaty. Jest bardzo smaczny jako dodatek do sałatek, mizerii, sprawdza się także w deserach, a ponadto stanowi idealną bazę do różnego rodzaju sosów i dipów.
śmietanka (z mleka),
mleko w proszku,
białka mleka,
żywe kultury bakterii jogurtowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 523 kJ/ 126 kcal,
tłuszcz - 10,0 g,
w tym kwasy nasycone - 6,0 g,
węglowodany - 5,3 g,
w tym cukry - 4,6 g,
błonnik - 0,0 g,
białko - 3,7 g,
sól - 0,10 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770