Mascarpone – ser śmietankowy to ser do produkcji, którego używa się słodkiej śmietanki i to właśnie dzięki niej serek charakteryzuje się niezwykle kremową i gęstą konsystencją.Proces przygotowania Mascarpone polega na podgrzaniu śmietanki, a następnie jej skoagulowaniu i zapakowaniu.
SKŁADNIKI:
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1609 kJ / 390kcal,
tłuszcz - 40 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 26 g,
węglowodany - 2,2 g,
w tym cukry - 2,2 g,
białko - 5,4 g,
sól* - 0,14 g,
* zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770