Emulsja tłuszczowa z oleju roślinnego, musztardy, cukru, octu, żółtka w proszku i innych dodatków. Sos konserwowany chemicznie. Sos produkowany na gorąco.
SKŁADNIKI:
olej rzepakowy 42 %,
woda,
cukier,
ocet winny biały,
skrobia,
żółtko jaja w proszku,
musztarda: woda, gorczyca, ocet spirytusowy, sól, cukier, przyprawy, barwnik: kurkumina;
sól,
ocet spirytusowy,
ser w proszku (zawiera mleko),
przyprawy (w tym suszony czosnek 0,4 %),
koncentrat soku z cytryny 0,35 %,
oregano 0,15 %,
substancja konserwująca: sorbinian potasu;
aromaty naturalne (zawierają gorczycę),
przeciwutleniacz: sól wapniowo-disodowa EDTA.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1791 kJ/ 434 kcal;
Tłuszcz 44 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7 g,
Węglowodany 8,2 g,
w tym cukry 5,9 g,
Białko 1,3 g,
Sól 1,4 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Gotowe do spożycia.
INFORMACJA ALERGENNA
Mleko, jaja, gorczyca.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej nie dłużej niż 14 dni lub nie dłużej niż 21 dni w temp chłodniczej.
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770