Sos bazyliowy Fanex to lekki, łagodny dodatek, który sprawdzi się w wielu daniach – zarówno tych tradycyjnych, jak i podczas kulinarnych eksperymentów. Świetnie uzupełni smak pieczonych ryb i mięs, podkreśli aromat włoskich makaronów czy risotto, a także będzie miłą odmianą od majonezu – w sałatkach czy na kanapkach. Polecamy sos bazyliowy również dla fanów potraw z grilla – jego lekka, puszysta konsystencja sprawdzi się w formie dipu do pieczonych warzyw oraz wyrafinowany dodatek do szaszłyków, grillowanych piersi z kurczaka lub ryb.
woda,
olej rzepakowy,
pesto bazyliowe 5% (bazylia 74,5%, olej rzepakowy, czosnek, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy),
cukier,
musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól),
skrobia modyfikowana,
sól,
ocet spirytusowy,
białka mleka,
czosnek granulowany,
substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa),
barwniki (kompleksy miedziowe chlorofiliny, ekstrakt z papryki, karoteny),
substancje konserwujące (benzoesan sodu, sorbinian potasu),
regulator kwasowości (kwas cytrynowy),
przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1239 kJ/ 300 kcal,
tłuszcz - 29,0 g,
w tym kwasy nasycone - 2,0 g,
węglowodany - 9,2 g,
w tym cukry - 5,6 g,
błonnik - 0,0 g,
białko - 0,9 g,
sól - 1,7 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770