Ricotta jest jednym z najbardziej wszechstronnych produktów mlecznych, których możemy używać w kuchni, jest idealna zarówno do słodkich, jak i słonych przepisów. Ricotty nie można uznać za prawdziwy ser. Powód jest bardzo prosty ricotta nie pochodzi bezpośrednio z mleka, ale z serwatki pochodzącej z wcześniejszej obróbki sera.
serwatka (z mleka krowiego),
śmietanka (z mleka krowiego),
kwas mlekowy (substancja pomocnicza),
sól
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 594 kJ/ 143 kcal,
tłuszcz - 11,0 g,
w tym kwasy nasycone - 7,7 g,
węglowodany - 2,5 g,
w tym cukry - 2,5 g,
błonnik - 0,0 g,
białko - 8,5 g,
sól - 0,5 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770