Płatki drożdżowe stanowią dobre: źródło białka, witamin, minerałów i błonnika pokarmowego. Płatki drożdżowe są produktem otrzymywanym z nieaktywnych, wysuszonych drożdży. Płatki drożdżowe odznaczają się unikalnym orzechowo-serowym smakiem. Są dodawane do różnych dań. Doskonale sprawdzają się jako dodatek do: zup, sosów oraz past kanapkowych. Płatki drożdżowe wzbogacają smak farszu do mięs oraz warzyw, a także wytrawnych babeczek. Można je dodawać do: zapiekanek makaronowych, mięsnych i warzywnych, pasztetów, kotletów jarskich, a nawet do koktajli owocowo-mlecznych z miodem. Płatki drożdżowe mogą być również wykorzystywane jako odżywcza posypka na tosty, kanapki oraz do spaghetti, sałatek, ziemniaków i gotowanych warzyw.
SKŁADNIKI:
100% płatki drożdżowe bez glutenowe
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1440 kJ/ 340 kcal,
tłuszcz – 4 g,
w tym kwasy nasycone – 0,7 g,
węglowodany – 38 g,
w tym cukry – 12 g,
białko – 52 g,
sól – 0, g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770