DIAMANT Cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara to naturalny cukier o delikatnym, trzcinowym posmaku i świetlisto – brązowym zabarwieniu. Zawiera melasę, która nadaje mu brązowy kolor i oryginalny, karmelowy aromat. Dodatkowo melasa zawiera wiele wartościowych składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, potas i wapń. Ten cukier to nowoczesny, zgodny z najnowszymi trendami kulinarnymi sposób na osłodzenie kawy, herbaty czy drinków. Doskonale sprawdzi się także jako ozdoba wypieków (przede wszystkim ciemnych ciast, pierników, brownie, muffinek) lub dodatek do płatków śniadaniowych, musli czy jogurtów. W kartoniku umieszczony jest woreczek strunowy, którego wygodne i szczelne zamknięcie pozwala na łatwiejsze dozowanie cukru oraz chroni go przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się. Produkt pakowany jest w kartonik 500 g.
SKŁADNIKI:
Cukier trzcinowy typ Dry Demerara.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1700 kJ/ 400 kcal,
tłuszcz – 0 g,
w tym kwasy nasycone – 0 g,
węglowodany – 100 g,
w tym cukry – 100 g,
białko – 0 g,
sól – 0,01 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770