Sos ostrygowy to chiński specjał z Kantonu. Ten ekstrakt ze świeżych ostryg wyróżnia się lekko pikantnym smakiem. Przypomina skoncentrowany bulion z przyprawami.
SKŁADNIKI:
woda,
cukier,
ekstrakt ostrygowy 20 % ( woda, sól, ostrygi 20 % ),
sól,
skrobia modyfikowana,
sos sojowy ( woda, sól, soja, mąka pszenna),
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy,
barwnik: E 150c,
substancja zagęszczająca: guma ksantanowa,
substancja konserwująca: sorbinian potasu
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 340 kJ/ 80 kcal,
tłuszcz - 0,0 g,
w tym kwasy nasycone - 0,0 g,
węglowodany - 18,0 g,
w tym cukry - 15 g,
białko - 2,0 g,
sól - 7,0 gBOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770