Młode pędy jadalnego bambusa stanowią szczególnie cenny dodatek do potraw kuchni azjatyckiej, zup, sałatek, dań ryżowych i makaronu. Nadają im chrupkości i egzotycznego smaku. Pędy chłoną smaki potrawy pozostając kruche. Samodzielnie mają neutralny, lekko słodki smak. Pędy bambusa to znakomity oryginalny dodatek do potraw. Stosowane jako element zup, sosów, dań mięsnych czy sałatek. Świetnie komponują się z innymi składnikami potrawy.
SKŁADNIKI:
pędy bambusa 62%,
woda,
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 94 kJ/ 22 kcal,
błonnik - 1,7 g,
białko - 1,4 g,
sól - 0,3 gBOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770