W przerwach pomiędzy kawałkami sushi – imbir.
Pochodzi z Azji, gdzie od stuleci ceniony jest nie tylko za swoje właściwości smakowe i zdrowotne. Marynowany imbir w płatkach jest bardzo znanym dodatkiem do sushi. Ale równie wspaniale smakował będzie jako sałatka do owoców morza, ryb i dodatek do dań kuchni Azji.
SKŁADNIKI:
imbir (66%),
woda (30%),
sól (2,1%),
kwas octowy (0,49%),
kwas cytrynowy (0,36%),
glutaminian monosodowy (0,05%),,
sorbinian potasu (0,04%),
acesulfam K (0,02%),
sacharyny (0,01%),
sukraloza (0,01%),
neotam (0,001%),
antocyjany (0,02%)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 35 kJ/ 8 kcal,
tłuszcz – 0 g,
w tym kwasy nasycone – 0 g,
węglowodany – 1,4 g,
w tym cukry – 0 g,
błonnik – 1,4 g,
białko – 0 g,
sól – 2,9 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770