Kozie sery są najbogatszym źródłem wapnia pośród produktów spożywczych. Spożycie 10 dag pełnotłustego sera koziego pokrywa w pełni dzienne zapotrzebowanie człowieka na ten składnik. Jakby tego było mało, znajdziecie w nich także fosfor, potas oraz duże zasoby żelaza, co szczególnie jest istotne dla osób cierpiących na anemię.
SKŁADNIKI:
mleko kozie,
kultury bakterii fermentacji mlekowej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 682 kJ/164 kcal,
tłuszcz - 12 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 9,7 g,
węglowodany - 3,0 g,
w tym cukry - 3,5 g,
białko - 10 g,
sól - 0,06 gBOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770