Kozie mleko i jego przetwory bardzo pozytywnie zaskakują w kwestii wartości odżywczych. Poza witaminą A, posiada pięć razy więcej, niż mleko krowie, kwasu orotowego, czyli inaczej witaminy B13 odpowiedzialnej za budowę komórek w młodych organizmach, a u starszych osób wspomagającej regenerację tkanek. Jest uznawane za produkt hipoalergiczny i może być spożywane przez osoby z alergią na mleko krowie
SKŁADNIKI:
mleko kozie UHT 2,5% tłuszczu
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 218 kJ/53 kcal,
tłuszcz - 2,5 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,8 g,
węglowodany - 4,3 g,
w tym cukry - 4,1 g,
białko - 3,0 g,
sól - 0,09 gBOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770