Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ

OZNACZENIA

Symbol
29181
Kod kreskowy
7613038568065

LOGISTYKA

Jednostka podstawowa
szt.
Waga
0.45kg
Cechy produktu
Typ stanu:
Typ magazynu:

           W krajach Południowej Azji pieprz fermentowany tradycyjnie uznawany jest za wyjątkową przyprawę, gdyż w trakcie procesu fermentacji traci część piperyny odpowiadającej za ostry/pikantny smak. Proces ten uwydatnia przepiękny jednocześnie delikatny aromat i łagodną, owocową ostrość.

Aby uzyskać ciekawy, bogaty i złożony smak oraz aromat to czas fermentowania musi trwać co najmniej trzy miesiące.

Pieprz fermentowany używany jest przez Azjatów głównie jako składnik marynat do mięs w daniach pieczonych, grillowanych/smażonych i duszonych a także jako dodatek do sosów. Bardzo często wykorzystywany jest jako dodatek do wszelkiego rodzaju dresingów.

Produkt CHEF Przyprawa w paście z fermentowanym pieprzem jest produktem wegańskim i bezglutenowym, co oznaczone jest odpowiednimi oznakowaniami na etykiecie produktu.

 

Zastosowanie / aplikacje:

 

- dodatek w marynatach do: mięs, ryb, skorupiaków i warzyw oraz owoców

- dodatek do wszelkiego rodzaju sosów gorących i zimnych

- dodatek do wszelkiego rodzaju dresingów

- dodatek do praktycznie wszystkich rodzajów dań gotowanych i duszonych zarówno mięsnych jak i rybnych a także do dań wegetariańskich i wegańskich

- dodatek do gotowania kasz i ryży

- dodatek do zup na bazie mięsa lub ryb lub warzyw

- dodatek do przygotowania i doprawiania dodatków warzywnych czy mieszanek warzyw z kaszami lub ryżem lub makaronem w przekąskach jak i daniach głównych

 

Podsumowując, zastosowanie tego rodzaju pasty jest praktycznie tak szerokie jak szerokie jest zastosowanie pieprzu.

 

SKŁADNIKI:

woda,

fermentowany czarny pieprz 29%,

cukier,

sól,

puree z szalotki,

aromaty,

koniak,

błonnik owoców cytrusowych,

syrop z cukru trzcinowego,

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

wartość energetyczna – 357 kJ/ 85 kcal,

tłuszcz – 0,65 g,

w tym kwasy nasycone – 0,30 g,       

węglowodany – 17,20 g,

w tym cukry – 14,50 g,

błonnik – 2,96 g,

białko – 0,99 g,

sól – 13,73 g


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B