W krajach Południowej Azji pieprz fermentowany tradycyjnie uznawany jest za wyjątkową przyprawę, gdyż w trakcie procesu fermentacji traci część piperyny odpowiadającej za ostry/pikantny smak. Proces ten uwydatnia przepiękny jednocześnie delikatny aromat i łagodną, owocową ostrość. Aby uzyskać ciekawy, bogaty i złożony smak oraz aromat to czas fermentowania musi trwać co najmniej trzy miesiące. Pieprz fermentowany używany jest przez Azjatów głównie jako składnik marynat do mięs w daniach pieczonych, grillowanych/smażonych i duszonych a także jako dodatek do sosów. Bardzo często wykorzystywany jest jako dodatek do wszelkiego rodzaju dresingów. Produkt CHEF Przyprawa w paście z fermentowanym pieprzem jest produktem wegańskim i bezglutenowym, co oznaczone jest odpowiednimi oznakowaniami na etykiecie produktu. Zastosowanie / aplikacje: - dodatek w marynatach do: mięs, ryb, skorupiaków i warzyw oraz owoców - dodatek do wszelkiego rodzaju sosów gorących i zimnych - dodatek do wszelkiego rodzaju dresingów - dodatek do praktycznie wszystkich rodzajów dań gotowanych i duszonych zarówno mięsnych jak i rybnych a także do dań wegetariańskich i wegańskich - dodatek do gotowania kasz i ryży - dodatek do zup na bazie mięsa lub ryb lub warzyw - dodatek do przygotowania i doprawiania dodatków warzywnych czy mieszanek warzyw z kaszami lub ryżem lub makaronem w przekąskach jak i daniach głównych Podsumowując, zastosowanie tego rodzaju pasty jest praktycznie tak szerokie jak szerokie jest zastosowanie pieprzu. SKŁADNIKI: woda, fermentowany czarny pieprz 29%, cukier, sól, puree z szalotki, aromaty, koniak, błonnik owoców cytrusowych, syrop z cukru trzcinowego, WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: wartość energetyczna – 357 kJ/ 85 kcal, tłuszcz – 0,65 g, w tym kwasy nasycone – 0,30 g, węglowodany – 17,20 g, w tym cukry – 14,50 g, błonnik – 2,96 g, białko – 0,99 g, sól – 13,73 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770