Czarny czosnek jest tradycyjną chińską metodą konserwacji czosnku poprzez powolną fermentację. Proces fermentacji przekształca intensywny smak świeżego czosnku do słodyczy i smaku „umami”. Czarny czosnek jest używany w Chinach od wieków, ale dopiero niedawno trafił do Europy. Kucharze coraz częściej poszukują innowacyjnych smaków, które wyróżnią ich dania. Czarny czosnek to idealne rozwiązanie dla tych, którzy szukają unikalnych połączeń smakowych.
SKŁADNIKI:
woda,
pasta z czarnego czosnku (woda, czarny czosnek 12%, sól, ocet spirytusowy),
aromaty,
cukier,
sól,
błonnik owoców cytrusowych,
czosnek w proszku,
kwas (kwas askorbinowy)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 424 kJ/ 100 kcal,
tłuszcz – 0,2 g,
w tym kwasy nasycone – 0,1 g,
węglowodany – 19 g,
w tym cukry – 15 g,
błonnik – 4,8 g,
białko – 3 g,
sól – 9,9 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770