Koncentraty fondów to linia najbardziej wydajnych produktów pod marką CHEF. Charakterystyczny dla nich jest fakt, że oprócz intensywnego smaku głównego składnika, wyczuwalne są również przyprawy. Polecane są do przygotowania baz lub wzmocnienia smaku sosów, a także do wywarów, zup, do duszenia mięsa i innych składników.
SKŁADNIKI:
Koncentrat homara 20% (skorupiaki),
Ekstrakt krewetek 19% (skorupiaki),
Tłuszcz palmowy w proszku,
Sól,
Ekstrakt drożdży,
Cukier,
Aromaty (ze skorupiakami),
Woda,
Koncentrat pomidorowy,
Kwas (kawas cytrynowy),
Substancja zagęszczająca (guma ksantanowa),
Ekstrakt czosnku,
Przyprawy (kmin rzymski, szafran),
Barwnik (karoteny),
Przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli),
Ekstrakty przypraw (pieprzu, liścia laurowego)
Może zawierać ryby i mięczaki
wartość energetyczna – 1127 kJ / 271 kcal
tłuszcz – 18,8 g,
w tym kwasy nasycone – 12,2 g,
węglowodany – 15,4 g,
w tym cukry – 10,4 g,
błonnik – 0,6 g,
białko – 9,7 g,
sól – 20,2 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770