Fondy w paście zapewniają szereg zastosowań. Można rozpuścić je w wodzie, jak również w śmietance, czy innych płynach. Pastę można również zredukować na winie, otrzymując gęsty sos. Wyborny smak fondów w paście dopełni dodanie odrobiny masła.
SKŁADNIKI:
Ryba (mintaj) w proszku 18,8%,
maltodekstryna,
skrobia,
puree cebulowe,
olej słonecznikowy,
sól,
cukier,
skoncentrowany ekstrakt z ryb 5,5% (woda, ekstrakt z ryb, sól),
aromaty (z selerem),
ekstrakt drożdży,
hydroliza białka pszennego,
białe wino,
tłuszcz mleczny,
koncentrat soku z cytryny,
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1124 kJ/ 267 kcal,
tłuszcz – 7,9 g,
w tym kwasy nasycone – 0,8 g,
węglowodany – 39,7 g,
w tym cukry – 8,3 g,
błonnik – 0,5 g,
białko – 9 g,
sól – 10,5 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770