Fondy w paście zapewniają szereg zastosowań. Można rozpuścić je w wodzie, jak również w śmietance, czy innych płynach. Pastę można również zredukować na winie, otrzymując gęsty sos. Wyborny smak fondów w paście dopełni dodanie odrobiny masła.
SKŁADNIKI:
Skrobia,
demi-glace cielęce 20,3% (woda, pieczone kości cielęce, pieczone warzywa (cebula, marchew, por, puree z pomidorów),
puree czosnkowe, zioła),
aromaty (z pszenicą, selerem),
olej słonecznikowy,
stabilizator: sorbitol,
ekstrakt drożdży,
sól,
puree cebulowe,
ekstrakt cielęcy 2%,
hydrolizat białka pszennego,
suszone puree czosnkowe,
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych),
koncentrat pomidorów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1397 kJ/ 333 kcal,
tłuszcz – 14,4 g,
w tym kwasy nasycone – 1,3 g,
węglowodany – 39,7 g,
w tym cukry – 3,9 g,
błonnik – 0,5 g,
białko – 10,9 g,
sól – 8,3 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770