Fondy w płynie CHEF stworzone są z najwyższej jakości naturalnych składników dokładnie w taki sam sposób, jak robione jest to na kuchni. W zależności od rodzaju fondu (ciemny czy jasny) kości wraz z warzywami są palone, aby nadać rumiany kolor oraz wydobyć głębię smaku. Następnie zalewane są wodą i gotowane przez kilkanaście godzin. Składniki, które oddały już cały swój smak do wywaru są odfiltrowywane, dodawane przyprawy, a wywar redukowany do postaci fondu do około 10% pierwotnej objętości, pasteryzowany i pakowany w litrowe kartoniki.
SKŁADNIKI:
wywar wołowy otrzymany z: (woda kości wołowe, cebula, lubczyk),
puree pomidorowe (podwójnie skoncentrowane),
cukier karmelizowany,
sól
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 307 kJ/ 72 kcal,
tłuszcz – 0,1 g,
w tym kwasy nasycone – 0,1 g,
węglowodany – 0,4 g,
w tym cukry – 0,3 g,
białko �� 17 g,
sól – 0,75 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770