CALLEBAUT CIEMNA CZEKOLADA W PASTYLKACH BEZ CUKRU 1kg - Czekolada ciemna bez cukru 53,9, 1 kg torba, CSD-Q54MAL-EX-U68 ta ciemna czekolada pełna jest intensywnego smaku czekolady bez dodatku cukru. Jej przyjemna słodycz to skutek zastosowania substytutu cukru, maltitolu, dopełnionego przez naturalną wanilię Bourbon. Jej smak i konsystencja zbliżone są do smaku naszych tradycyjnych czekolad, takich jak 811. To samo wrażenie przy przełamaniu, ta sama konsystencja w ustach, ten sam kolor i wspaniały połysk. Ta ciemna czekolada bez dodatku cukru pozwala ponadto na tę samą nieskrępowaną wolność twórczą, co nasza czekolada Finest Belgian Chocolate: od wyrobów cukierniczych, przez musy do ciast i crémeux, po desery i napoje. Rozpuszczanie, temperowanie, chłodzenie i formowanie odbywa się dokładnie tak samo. Jej właściwości techniczne i zachowanie są identyczne. Gotowy produkt wykonany z tej czekolady może być sprzedawany jako produkt bez dodatku cukru, jeśli gotowa receptura nie zawiera żadnego dodatkowego cukru, czyli np. praliny, czekoladowe batony lub tabliczki, których nadzienie nie zawiera dodatkowego cukru lub w których sacharozę zastąpiono słodzikiem. Kakao: 53,9, tłuszcz: 36%.
SKŁADNIKI:
miazga kakaowa;
substancje
slodzace:
maltitol;
tłuszcz kakaowy;
emulgator: lecytyny (sojowe);
naturalny aromat waniliowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Gotowe do spożycia. Można poddawać obróbce cieplnej – według uznania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 2000 kJ / 478 kcal;
Tłuszcz 36 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21,6 g,
Węglowodany 45,9 g,
w tym cukry 0,1 g,
Białko 5,1 g,
Błonnik 8,1 g,
Sól 0,01 g.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt przechowywać w temperaturze 12-20 °C.