Oryginalne włoskie biszkopty używane do wielu deserów, oraz jako spód do ciasta. Jednym z najpopularniejszych deserów, do których wykorzystuje się biszkopty Savoiardi to włoskie Tiramisu. Jest to ciasto, które składa się z dwóch warstw biszkoptów nasączonych kawą i alkoholem klasyczne włoskie tiramisu moczy się w amaretto, lub tylko kawą przełożone masą z serka mascarpone.
SKŁADNIKI:
mąka pszenna,
cukier,
jaja 20%,
środki spulchniające (kwaśny węglan amonu, kwaśny węglan sodu),
syrop glukozowy,
aromaty,
może zawierać śladowe ilości orzechów i mleka
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1587 kJ / 373 kcal,
tłuszcz - 2,9 g,
w tym kwasy nasycone – 0,8 g,
węglowodany – 79,3 g,
w tym cukry - 47 g,
błonnik – 2,5 g,
białko – 7,4 g,
sól - 0,24 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770