SOCZEWICA ZIELONA. Zielona Soczewica – produkt, który zrewolucjonizuje Twoje kuchenne doświadczenia i dostarczy nowych możliwości kulinarnej kreacji!
Po rozmrożeniu nasza zielona soczewica nie tylko utrzymuje swój kolor, ale także zachowuje niezmienioną konsystencję, nawet po połączeniu z innymi składnikami, jak np. cytryna. To sprawia, że Twoje potrawy zyskują estetyczny i smakowy unikat.
Odejdź od tradycyjnych metod przygotowania! Nasza soczewica nie wymaga długiego gotowania. Już po paru minutach zarówno w piecu jak i na patelni jest gotowa do spożycia oszczędzając Twój czas! Idealnie również nadaje się na nowy smak pasty kanapkowej, dostarczając intensywnego smaku gościom!
Szybkość i wygoda przygotowania naszej soczewicy sprawią, że Twoje dania nabiorą nowego wymiaru. Na patelni z odrobiną tłuszczu zyskuje nie tylko błyszcząc, ale również utrzymując swoją piękną strukturę.
To nie tylko soczewica, to innowacja w kuchni! Odkryj nowe możliwości z naszą Soczewicą zieloną- produkt, którym zaskoczysz nawet najbardziej wymagających smakoszy!
Wprowadź zieloną soczewicę do różnych segmentów menu – od zimnego bufetu, sałatek, po dania bezglutenowe i klasyczną kartę dań. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do zupy, w dali z soczewicy czy nawet a’la carte.
Produkty SERVICE idealnie sprawdzą się we wszystkich daniach. Mogą być stosowane zarówno w kuchni hotelowej, tradycyjnej restauracji, cateringu czy barze; na miejscu i na wynos.
Bonduelle Food Service pomaga przygotować menu, oferując łatwe rozwiązania. Gama SERVICE to produkty READY TO EAT – możliwe do zastosowania na zimno, tuż po rozmrożeniu.
SKŁADNIKI:
Soczewica zielona gotowana.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 736 kJ/ 175 kcal;
Tłuszcz 0,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g,
Węglowodany 26,8 g,
w tym cukry 0,2 g,
Błonnik 9,7 g,
Białko 10,6 g,
Sól 0,02 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Gotowe do spożycia.
INFORMACJA ALERGENNA
PIEC PAROWY: w temp.100°C piec, minimum 8 minut dla 2,5 kg zamrożonego produktu w GN.
PIEC PAROWY: w temp.100°C piec, minimum 4 minuty dla 2,5 kg produktu rozmrożonego w GN.
PATELNIA: Smażyć na patelni, 6 minut dla 500 g zamrożonego produktu.
KUCHENKA MIKROFALOWA: 7 minut dla 500 g zamrożonego produktu w przykrytym naczyniu na mocy 800W.
NA ZIMNO: rozmrażać 12-24h na 1 kg produktu w temp. max +3°C, ekspozycja max 2h w temp. max +3°C.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
-18°C Nie zamrażać ponownie produktu rozmrożonego.
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770