Mleko fermentowane otrzymane z mleka pasteryzowanego zagęszczonego przez dodatek mleka w proszku i białek mleka, a następnie ukwaszonego przez charakterystyczne symbiotyczne bakterie jogurtowe: Streptococcus thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subspecies bulgaricus.
SKŁADNIKI:
Mleko pasteryzowane,
mleko w proszku,
białka mleka,
żywe kultury bakterii jogurtowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 56 kcal/ 236 Kj,
tłuszcz - 2,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g,
węglowodany - 5,5 g,
w tym cukry* - 5,5 g,
białko - 4,0 g,
sól** - 0,1 g,
* zawiera naturalnie występujące cukry – cukier mleczny
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu w mleku
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770