BEZGLUTEN Muffina truskawkowa bezglutenowa
SKŁADNIKI:
Ciasto biszkoptowe (87 %): masa jajowa pasteryzowana, olej roślinny (rzepakowy), cukier, skrobia (kukurydziana, ryżowa, ziemniaczana), mąka ryżowa, błonnik: ziemniaczany, z babki jajowatej (Plantago ovata); emulgatory: mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancje spulchniające: węglany sodu; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; substancja konserująca: propionian wapnia; aromat.
Nadzienie truskawkowe (13 %): cukier, przecier truskawkowy 35 %, woda, substancja żelująca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Może zawierać: gorczyce, nasiona sezamu, mleko, orzeszki ziemne i inne orzechy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1823 kJ/ 436 kcal,
tłuszcz – 24 g,
w tym kwasy nasycone – 2,9 g,
węglowodany – 50 g,
w tym cukry – 30 g,
błonnik – 0,6 g,
białko – 4,7 g,
sól – 0,2 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770