BEZGLUTEN Muffinka piernikowa
SKŁADNIKI:
Ciasto biszkoptowe (87 %): masa jajowa pasteryzowana, olej roślinny (rzepakowy), cukier, skrobia (kukurydziana, ryżowa, ziemniaczana), mąka ryżowa, błonnik: ziemniaczany, z babki jajowatej (Plantago ovata); kakao, przyprawa do piernika 1 %, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; substancja konserwująca: propionian wapnia; aromat.
Marmolada wieloowocowa (13 %): przecier owocowy (52 %), cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu; aromat, koncentrat soku z czarnej marchwi.
Może zawierać: gorczycę, nasiona sezamum mleko, orzeszki ziemne i inne orzechy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1797 kJ/ 430 kcal,
tłuszcz – 24 g,
w tym kwasy nasycone – 2,8 g,
węglowodany – 48 g,
w tym cukry – 22 g,
błonnik – 1,4 g,
białko – 4,8 g,
sól – 0,18 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770