BEZGLUTEN Muffina morelowa bezglutenowa
SKŁADNIKI:
Ciasto biszkoptowe (87 %): masa jajowa pasteryzowana, olej roślinny (rzepakowy), cukier, skrobia (kukurydziana, ryżowa, ziemniaczana), mąka ryżowa, błonnik: ziemniaczany, z babki jajowatej (Plantago ovata); emulgatory: mono– i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancje spulchniające: węglany sodu; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; substancja konserwująca: propionian wapnia; aromat.
Nadzienie morelowe (13 %): cukier, przecier morelowy (35 %), woda, substancja żelująca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Odpowiednie dla osób nietolerujących gluten.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1729 kJ/ 414 kcal,
tłuszcz – 23 g,
w tym kwasy nasycone – 2,8 g,
węglowodany – 46 g,
w tym cukry – 28 g,
błonnik – 1,4 g,
białko – 4,8 g,
sól – 0,19 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770